Тази вечер (15 април) в Галерия Прегърни ме“, Иво Стаменов -

...
Тази вечер (15 април) в Галерия Прегърни ме“, Иво Стаменов -
Коментари Харесай

Дървените фигури на Иво Стаменов-ОттО оживяват в изложбата "Назад и до днес“

Тази вечер (15 април) в Галерия " Прегърни ме “,  Иво Стаменов - ОттО  ще показа изложбата " Назад и до през днешния ден “. Започва да работи с дърво, когато би трябвало да създаде господин Пинкентън за своята щерка – Калина, когато е била дребна. След това се появява камионът ОттО, Тудумтумтуф машината, Виенското колело, скринове за бижута, Г-н Циклопентилбензол плюс цялата банда странни ОттО животни и още доста.



" Заглавието на изложбата е малко игра на думи –   " Назад и до през днешния ден “ и като време и като място, само че в последна сметка доста хора ме питат по какъв начин стартира всичко това и аз взех решение да го покажа “, описа в студиото на Радио София Иво Стаменов – ОттО.

Признава, че всичко е почнало като игра, само че през днешния ден изработването на играчки, лампи и други предмети от дърво са негова работа от 20 години. " Заговорихме с тия дървета и стана приказка “ , споделя ОттО.

През последните седмици оказва помощ на украинските деца у нас да създават сами дървени играчки, организирайки детски работилници.



" Много щастливи излязоха тези дечица от ателието. Мисля, че съумях да ги развеселявам “, описа Иво Стаменов.

Изложбата " Назад и до през днешния ден “ може да бъде забелязана до 21 април .

Как след театъра и радиото Иво Стаменов се насочва към работата с дърво, можете да чуете в изявлението на Ива Дойчинова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР